Members only They still work for their living how to join The public part our our roadbook section Coil sprung technics e-mail, phone and what to send to whom etc leaf sprung tech pages and more from the first 90 to the last 130 Td5 LR in the armies Conversions LPS Early Land Rovers - this section will grow RR-Classic to the latest model 200 Tdi to Series II Overview Long distance Travel pages How to get stuck and out again LR sense of humour Got lost -get back!

OIL FILTER verplaatsen

by Takeo De Meter vertaling van Peter Valkema

Ontwerpers van motoren
en autofabrikanten hebben oliefilters altijd - om alle verkeerde redenen -
zo ontoegankelijk mogelijk geplaatst. De belangrijkste 'overweging' is kostenbesparing bij fabricage. In onze 3,5l V8 bijvoorbeeld: kun je je een meer kwetsbare plek voorstellen? Ook in mijn oude Series III diesel was het niet veel beter. Een grote pot met een bout erdoor, aan de zijkant van de motor, met een ingebouwde knoeigenerator. Omdat frequente olieverversing het belangrijkste is in het leven van een motor, zeker onder zware omstandigheden, wil je dat filter op een makkelijke plek hebben. Dus waarom installeer je geen oliefilter-verplaatsingskit ? Die bestaat uit twee adapters; eentje om de oorpronkelijke locatie af te sluiten en via twee slangen de
olietoevoer naar de nieuwe oliefiltermontageplek te geleiden. Die kun je maken op elke toegankelijke plek, zoals bijvoorbeeld de zijkant van de motorruimte. Dan is het vervangen van het filter geen vervelende klus meer, maar gewoon iets dat bij olieverversing hoort. Zonder gedoe of grote hoeveelheden zwarte olie over de mouwen van je overall.

Let op:
Tegenwoordig bepaalt de MARKETINGafdeling van de autofabrikant de geadviseerde frequentie van olieverversing. Die lui die je knollen voor citroenen verkopen en niet verantwoordelijk zijn voor de levensduur van de auto. Mensen kopen nu eenmaal liever een auto waarbij die weinig onderhoud vergt. Luister, jongens en meisjes, frictie is frictie en olie is olie. De kwaliteit is in de loop der jaren verbeterd, maar niet zo sterk dat normale intervals kunnen worden verdubbeld of verdriedubbeld. Als je een Land Rover hebt, gebruik dan 20W50 van een goed merk, ververs de olie elke 5000km en vervang daarbij ook het filter, ongeacht wat de fabrikant zegt. Land Rovers zijn bedoeld om stevig gebruikt te worden, dus hou je motor in goede conditie. Dan gaat-ie VEEL langer mee. Een Land Rover is geen goedkope wegwerp-Kawazuki, een Land Rover heb je voor je leven.

Takeo

Series III main page SIII veterans The SIII of Lewis