Members only They still work for their living how to join The public part our our roadbook section Coil sprung technics e-mail, phone and what to send to whom etc leaf sprung tech pages and more from the first 90 to the last 130 Td5 LR in the armies Conversions LPS Early Land Rovers - this section will grow RR-Classic to the latest model 200 Tdi to Series II Overview Long distance Travel pages How to get stuck and out again LR sense of humour Got lost -get back!

Verwarming

by Takeo De Meter

We hebben het allemaal wel eens koud. Dan zetten we de verwarming aan en dan wordt het lekker warm in de auto. Jaja. Niet als je een Series Land Rover hebt dus. De verwarming in mijn eerste - splinternieuwe - Series III 109 diesel voelde als een muis die tegen je teen ademt. De 'verwarming' in m'n Stage One is niet veel beter. Hoewel, toen ik een beetje te diep het water in reed tijdens een oefening bleek de verwarming interessante waterpomp-capaciteiten te hebben; het water werd van buiten naar binnen zo in m'n rubberlaarzen gepompt!(zie foto)
Ik heb er uit pure luiheid nooit iets aan gedaan, maar in Duitsland heb ik een keer comfortabel warm bij -10í C in een Series III softtop gezeten, blijkbaar met een goede verwarming. Dus vroeg ik de eigenaar wat voor uitvoerige verbouwing het ding had ondergaan. Ik dacht zelfs aan een Webasto of Ebersp■cher standkachel. Hij vertelde me dat het gewoon iets uit een sloop-Polo was, aangapast met een zelfgemaakt plaatje. Toen ik het daar onder de motorkap zag kon ik het nauwelijks geloven. De Polo ventilator was luidruchtig, maar ontdooide de voorruit en verwarmde de auto. WOW. Mooi. De radiator in de Series III is niet het probleem, het is de ventilator die gewoon te zwak is om in welke stand dan ook voldoende lucht te verplaatsen. Jammer genoeg heb ik geen foto's, maar zodra ik mijn Stage One onder handen neem, zal ik er een vergelijkbaar ding inbouwen en jullie er alles over vertellen.

Takeo

Series III main page SIII veterans The SIII of Lewis